Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati verseny

Szívből gratulálunk a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati versenyen először induló adys tanulóknak az online döntőben nyújtott kimagasló teljesítményéhez, Dobi Ákos (9.Kny/C)  országos  2. és Homonnai Léna (7.A)  országos 9. helyezéséhez!

Hetedikes diákunk üzeni:

"...Igazából én erről a versenyről ezelőtt még sohasem hallottam, egészen az októberi könyvtárhasználati órákig, amiket három digitális kultúra óra alkalmával tartottak nekünk ősszel. Hatodikos koromban is volt néhány hasonló óránk, de nem is értettem akkor, mi szükség volt erre. Mostanra azonban rájöttem, hogy egy olyan téma, mint a könyvtárhasználat, csak hasznos lehet a számomra, legyen szó bármiről. A tanulást a felkészülés alatt nagyon élveztem, minden ilyen órám kellemes hangulatban telt, sosem volt unalmas a „tananyag". 

Ezt a versenyt azoknak ajánlom, akik szeretnek olvasni, és szeretnék jobban megismerni a könyvtárak és a könyvek „felépítését”, kihozni a legtöbbet a digitális keresésből, vagy éppen felismerni, mi hiteles és mi nem hiteles információ. Ez a verseny nem az iskolai tananyagra épül. Nem számít, hogy valakinek a matematika, vagy a magyar a kedvenc tantárgya, bár feltételezem, a legtöbb versenyzőnek inkább az utóbbi, és hozzám hasonlóan élnek-halnak a könyvekért és az olvasásért. 

Jövőre, ha a versenyt megrendezik, mindenképpen jelentkezni fogok. Köszönöm szépen két felkészítő tanáromnak, Peternainé Juhász Zsuzsa és Jakab Emese tanárnőknek a közös órákat, a felkészülést és az élményeket! Remélem, jövőre-ha nem hamarabb- újra találkozhatunk a felkészítő órákon!"


You are here