Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Ady-gála

Ady-gála

A legreprezentatívabb rendezvény. Ez egy igazi színházi élmény. A drámatagozatosok egész éves munkájának legjobb alkotásai kapják a legnagyobb teret, de az ének tagozatosok, sőt az egyéb osztályokba járó, de valamilyen művészeti ágban kimagasló tehetségű növendékek is fellépnek ezen az estén.

1985. óta él az Ady induló, amelyet Kállói Molnár Péter színész, iskolánk volt diákja írt. Minden évben ezzel kezdődik a Gála. Minden résztvevő, kb. 150 gyerek fenn van a színpadon és egy fantasztikus DIA-képet alkotnak önmagukból és az est elkövetkezendő produkciójának legkarakteresebb pillanatából.

Sok-sok gyerek, sokféle ruha, fény - néhány pillanatig döbbent csend fogadja a képet, majd az Ady induló dallamaira a kép megelevenedik, a közönség is 'magához tér' és elkezd tapsolni.

Csuda jó érzés! S aztán vég nélkül gyönyörködhetnek a tisztelt vendégek a szó, a dal, a tánc varázsában: versek, színdarab részletek, szóló, duett, dalok, szóló és egész osztálynyi táncok, hangszeres szólók, zenekari kíséretet kapnak a slágerek, musical részletek és operett dalok váltakoznak.

Természetesen a zenekar is adys diákokból áll, illetve az ének tanáraink erősítik a mezőnyt: az egyik a billentyűk zsonglőre, a másik a basszugitár virtuóza. A siker óriási. Ez a nap minden évben egybegyúrja a 'd' osztályokat és az itt dolgozó tanárokat.

Sokan mondják, hogy ezért a napért érdemes egy évet dolgozni. Mindehhez persze nagyon nagy stáb összefogott munkája szükségeltetik.

A tánctanár koreografál, a beszédtanár a verseket gyúrja, a kreatív tanárok a jeleneteket igazgatják, az ének tanárok pedig reggeltől-estig kísérnek (zongorán)

Ez így tart 1 hétig. Itt élünk az iskolában. Nem ritka, hogy éjfélkor még a szűk rendezői gárda vitatkozik, alkot, dramatizál, rendez, s írja a forgatókönyveket, a technikait és a színpadit.

Természetesen kell egy rendező, aki az egészet átlátja! Ő Várhalmi Ilona, az iskola művészeti vezetője. Így aztán él és lélegzik a tagozat, a gála, a rendezvények...

You are here