Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

KarMUN

KarMUN (Karinthy Model United Nations) nemzetközi diákkonferencia 2022. március 8-11.

A Modell ENSZ, oktatási szervezetként azt a célt tűzte maga elé, hogy olyan fórumot teremtsen a világ diákjai számára, ahol gondolatokat cserélhetnek az aktuális nemzetközi kérdésekről, háborúról és békéről, klímaváltozásról és környezetszennyezésről, kultúráról és oktatásról, azaz óriási jelentőségű, a jövőben messzire ható globális kérdésekről, és közben elsajátíthatják a diplomácia alapjait és fejleszthetik vitakultúrájukat (mindezt angol/német nyelven). A a résztvevők bizottságokban vitatják meg a világ aktuális, nagyon is valóságos problémáit. Természetesen ez minden résztvevőtől alapos, sokoldalú felkészülést kíván.  Az igazi kihívás mégis az, hogy a diákok nem saját országuk, hanem egy másik ország álláspontját, érvrendszerét kell hogy képviseljék. Ez a nézőpontváltás kiváló alkalom a rugalmasság, a megértés gyakorlására és egy másik nemzet megismerésére is.
A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium közel húsz éve szervez évente MUN konferenciát, amely mára a közép-európai térség egyik legrangosabb rendezvényeként ismert.
Tíz ország húsz iskolájának küldöttei között, mint minden évben, idén is jelen volt a Debreceni Ady Endre Gimnázium 12 tanulóval. Kiss Virág Eszter (12.C) Irán és Tarsoly Zsófia (10.C) Nigéria képviselőjeként külön elismerésben részesült.


You are here