Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Tájékoztató az iskolapszichológusi munkáról

      

Feketéné Balogh Ágnes: iskolapszichológus, klinikai gyermek szakpszichológus

elérhetőség:

Kedd: 4.óra – 9. óra

Csütörtök: 5.óra – 9.óra

email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Iskolapszichológiai tevékenység:

Az iskolapszichológusi tevékenység sokrétű, a diákok, a szülők és a pedagógusok megkeresése és igénye szerint alakul. Az iskolapszichológus elsődleges célja az iskolában tanuló diákok és az ott dolgozó pedagógusok mindennapjainak segítése, a felmerülő egyéni vagy csoportos szintű nehézségek megoldása, segítő beavatkozás biztosítása. Az egyének és a csoportok (pl. osztályközösségek) életében időről időre felmerülnek kisebb-nagyobb elakadások, konfliktusok – az iskolapszichológus feladata, hogy az intézmény, a diákok és pedagógusok nehézségeinek, konfliktusainak, problémáinak megoldását elősegítse. 

Az iskolapszichológust egyaránt felkeresheti a szülő, a pedagógus és a tanuló.

Az iskolapszichológust köti a titoktartási kötelezettség, a vele való találkozás pedig önkéntes. A találkozások száma az egyéni konzultációk esetében a problémától függ. Egy alkalom 45 perc időtartamú.

Az iskolapszichológia része a csoportokkal, osztályokkal való munka is. Osztályok esetében ilyen például a szociometria felmérés, az osztály társas kapcsolatainak felmérése, vagy egyéb felmérő vizsgálatok, előadások, osztályfőnöki óra keretében zajló önismereti foglalkozások, közösségfejlesztő feladatok.

A konzultációk általában előzetes időpont-egyeztetés alapján történnek, krízis esetén azonban bármikor kereshető az iskolapszichológus.

A konzultációk helyszíne a művészeti irodában található.


You are here